Alle vetten zijn toch schadelijk?
Voedsel dat meervoudig onverzadigde vetzuren bevat, zorgt ervoor dat we Omega-3 en Omega-6 essentiële vetzuren binnenkrijgen. Dat zijn de goede onderdelen van vetten.
Waarom is het belangrijk om voldoende Omega-3 essentiële vetzuren binnen te krijgen?
Omega-3 essentiële vetzuren hebben we hard nodig om gezond te blijven. Ons lichaam kan ze niet zelf aanmaken en moet ze daarom uit onze voeding halen.
Helaas zitten er niet voldoende Omega-3 essentiële vetzuren in onze hedendaags voedsel.
Waarom krijgen we onvoldoende Omega-3 essentiële vetzuren binnen?
Vis, zoals zalm, haring, makreel en sardientjes, is de belangrijkste leverancier van Omega-3 essentiële vetzuren. Maar het staat niet vaak genoeg op ons menu. Misschien omdat verse vis zo duur is, misschien omdat het lastig klaar te maken is of omdat de smaak minder gewaardeerd wordt dan die van vlees of kaas.
Krijgt u wel genoeg?
Voedingsdeskundigen adviseren om minimaal drie keer per week vis te eten. Daarmee krijgt u voldoende Omega-3 essentiële vetzuren binnen.
En als u niet van vis houdt?
Voedingsdeskundigen adviseren om minimaal drie keer per week vis te eten. Daarmee krijgt u voldoende Omega-3 essentiële vetzuren binnen.
Omega-3 en Omega-6 essentiële vetzuren - wat is het verschil?
Meestal gebruiken we plantaardige olie, zoals zonnebloemolie. Die zorgt voor voldoende Omega-6 essentiële vetzuren, maar bevat nauwelijks Omega-3 essentiële vetzuren, omdat die vooral voorkomen in vis. Wat zijn de voordelen van regelmatig gebruik van Herbalifeline? Dit voedingssupplement houdt uw spieren soepel en is goed voor hart en bloedvaten. Het zorgt tevens voor een stralend uiterlijk en een gezonde huid.
Ik slik niet graag visolie-capsules vanwege de nasmaak. De capsule bevat drie essentiële oliëntijm-, pepermunt- en klaverextracten, die de visolie vers en puur houden en de vissige nasmaak tegengaan.
Hoeveel heeft u nodig?
Hoeveel Omega-3 essentiële vetzuren uw lichaam nodig heeft, hangt af van uw gewicht, voedingspatroon en manier van leven. Als u bijvoorbeeld veel verzadigde vetzuren eet (vetzuren die hard worden bij kamertemperatuur zijn), dan heeft u meer nodig.
Belangrijkste eigenschappen van de ingrediënten:
Omega-3 essentiële vetzuren
Essentieel omdat het lichaam geen Omega-3 vetzuren kan maken en ze uit voedingssupplementen moet halen.
Ze vormen een rijke bron van Eicosapentaenoic Acid (EPA) en Docosahexaneoic Acid (DHA), die door het lichaam worden omgezet in prostaglandines, een soort hormoon die belangrijk is voor het functioneren van de hersenen en de ogen, en voor de lichaamscoördinatie, stemming en leerprestaties.
Ze zorgen tevens voor een gezond cholesterol- en triglyceridegehalte in het bloed, houden de bloeddruk en het immuunsysteem op peil en werken ontstekingsremmend.
Een lage reflux zorgt ervoor dat de visoliesmaak tot een minimum wordt teruggebracht tijdens het verteringsproces.
Kleine, zachte, makkelijk in te nemen gelcapsule
Wist u dat...
Een algemeen kenmerk van een tekort aan essentiële vetzuren is een droge huid. Als essentiële vetzuren worden verhit of aan zuurstof worden blootgesteld verliezen ze hun werkzaamheid. Om zo min mogelijk schadelijke vetten binnen te krijgen moet u gebakken of gefrituurd voedsel, bruin of verbrand vet en verzadigd of waterstofhoudend vet vermijden. En zorg voor voldoende essentiële vetzuren in uw dagelijkse voeding. essentiële vetzuren.
Etiketinformatie:
Herbalifeline - Voedingssupplement met Omega-3 vetzuren van hoge kwaliteit DHA en EPA. Deze exdusieve mix van hoogwaardig geproduceerde visoliën bevat omega~3 vetzuren van hoge kwaliteit, met name eicasapentaeenzuur (EPA) en dacasahexaeenzuur (OHA). Herbalife's bijzonder combinatie van deze hoogwaardig vervaardigde visoliën bevat essentiële oliën afkomstig van tijm, pepermunt en kruidnagel om een eventuele nasmaak te verminderen.
Voedingsinformatie
|
per
3 capsules |
per
100 g |
Energie |
15 kcal |
613 kcal |
|
63 kJ |
2565 kJ |
Eiwitten |
0,6 g |
25,5 g |
Koolhydraten |
0,0 g |
0,0 g |
Vetten |
1,5 g |
61,3 g |
waarvan |
|
|
Verzadigd
vet |
0,3 g |
12,3 g |
Enkelvoudig
onverzadigd vet |
0,9 g |
36,8 g |
Meervoudig
onverzadigd vet |
0,3 g |
12,3 g |
Cholesterol |
0 g |
0 g |
Ingrediënten:
visolie (61,9%) gelatine, glycerine, antioxidant (E307), aroma's.
Aanbevolen gebruik: 3 maal per dag 1-3 capsules, bij voorkeur bij de maaltijd innemen met water.
Personen die anticoagulantia slikken, dienen voor gebruik van dit product hun arts te raadplegen.
|