Vezel en kruidentabletten

Onze Vezel- en kruidentabletten bevatten een mengsel van krachtige havervezels en geselecteerde kruiden. Die stimuleren samen een efficiŽnte verwijdering van afvalstoffen uit de voedingsmiddelen die we tot ons nemen. Een 'schonere' spijsvertering kan ook effectiever werken en zo tegelijkertijd bijdragen aan een betere opname van essentiŽle voedingsstoffen uit onze voeding.

Wat zijn vezels?
Vezels zijn het onverteerbare koolhydratenrestant zoals dat in voedingsmiddelen voorkomt.

Er zijn twee soorten: oplosbaar en onoplosbaar. Oplosbare vezels zitten bijvoorbeeld in bonen en pap, ze zijn zacht en week. Onoplosbare vezels zijn hard en hebben een grove structuur, zoals tarwevezels.

Welke voedingsmiddelen bevatten veel vezels?
Natuurlijke voedingsmiddelen zijn gewoonlijk vezelrijk, zoals volle graanproducten, noten, zaden, fruit en groenten.

Wat gebeurt er met vezels in uw lichaam?
Via de maag komen ze intact in het spijsverteringskanaal en vandaar naar de dikke darm waar ze water en andere afvalstoffen opnemen en vervolgens het lichaam weer verlaten.

Welk positief effect hebben vezels!
Vezels uit natuurlijke bronnen zoals fruit en groenten helpen de opname van suiker in het bloed af te remmen. Zo wordt het energieniveau van het lichaam stabieler. Daarnaast stromen voedingsmiddelen sneller door het spijsverteringsstelsel waardoor er een gezondere darmflora ontstaat en de stoelgang aanzienlijk verbetert.

Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid?
25-35 gram of meer wordt aanbevolen!. Maar het gemiddelde dagelijkse gebruik in Europa is nu slechts 12 tot 15 gram. Om 35 gram vezels binnen te krijgen, zou je zo’n 25 sneden volkorenbrood moeten eten.

Wat gebeurt er als u niet genoeg vezelrijk voeding eet?
Ons lichaam heeft voldoende vezels nodig voor een gezonde spijsvertering en het verwijderen van afvalstoffen uit voedingsmiddelen. Helaas worden er in het moderne eetpatroon maar weinig vezelrijke voedingsmiddelen geconsumeerd. Door dit gebrek aan vezels is het spijsverteringsstelsel minder goed in staat om alle voedingstoffen op te nemen en tegelijkertijd de afvalstoffen eruit te verwijderen. Onderzoeksresultaten geven aan dat een gebrek aan vezels in ons voedingspatroon de oorzaak is van een aantal problemen die aan de spijsvetnering zijn gerelateerd.

Hoe kunnen Vezel- en kruidentabletten hierbij helpen?
De unieke samenstelling van actieve vezels en speciaal geselecteerde kruiden helpen de behoefte van het lichaam aan vezels aan te vullen. De aanbevolen 6 tabletten per dag bevatten 3 gram vezels . Door voldoende vezels in uw voeding is het lichaam beter in staat om afvalstoffen te verwijderen die opgeslagen liggen in vetcellen. Daarnaast helpen vezels een verdere vetopslag te voorkomen.

Een extra pluspunt van Vezel- en kruidentabletten:
wanneer u de vezel- en kruidentabletten gebruikt, zult u niet zo snel behoefte hebben aan een snack tussen de maaltijden door.

Belangrijkste eigenschappen van de ingrediŽnten:

Havervezels (oplosbaar)
bevat extra veel oplosbare vezels. Haver is goed voor de ingewanden en helpt tegen een opgeblazen gevoel en andere maag- problemen. Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig eten van ongepelde haverkorrels zeer effectief is tegen een te hoog cholesterolgehalte. Daarnaast bevordert het een stabiele suikerspiegel en dus een stabiele insulineaanmaak. Havervezels verbeteren de stoelgang, waarbij de darmen op allerlei manieren gebaat zijn, bijvoorbeeld bij constipatie. Doordat de spijsvertering nu effectiever begint te functioneren, blijven er minder afvalstoffen in het lichaam achter en neemt het gewicht af.

Venkelzaad
helpt het opslaan van afvalstoffen in eet lichaam voorkomen. Kruidenexperts beschouwen venkel als bevorderlijk voor de spijsvertering.

Kamille
heeft een kalmerend effect op glad spierweefsel. Stimuleert de natuurlijke spijsvertering.

Pepermunt
heeft de reputatie dat het de tijd bekort dat voedsel in de maag blijft door het prikkelen van de maagwand.

Peterselie
een goed tonicum bij een te trage spijsvertering. Rijk aan Vitamine C.

Oranjebloesem
kalmerende eigenschappen.

Hibiscusbloem
een nuttig tonicum.

Papajavrucht
Bevat proteolytische enzymen die eiwit afbreken. werkt goed bij maag- en darmstoornissen.

Appelazijn
bevat veel kalium en ijzer.

Wist u dat?

De gemiddelde tijd van kauwen tot uitscheiding behoort 24 tot 36 uur te zijn, maar soms blijven bepaalde voedingsmiddelen wel drie dagen of langer in uw darmen. Vezels zijn dan belangrijk voor een gezonde darmflora, waardoor de spijsvertering versnelt en de stoelgang aanzienlijk verbetert

Etiketinformatie:

Vezel- en kruidentabletten

IngrediŽnten:
havervezel, calciumcarbonaat, kruiden en specerijen (pepermunt, peterselie, papaya, oranjebloesem, hibiscus, venkel, eucalyptus, kamillebloesem, azijn), antiklontermiddelen (stearinezuur, calciumsilicaat, magnesiumstearaat), stabilisatoren (hydroxypropylcellulose), kleurstoffen (caramel), plantaardige olie (gehard), glansmiddelen (natriumcarboxymethylcellulose, dextrin, dextrose, lecithine, natriumcitraat.

Aanbevolen gebruik:
Twee tabletten bij elke maaltijd, drie maal per dag.

Met gesloten deksel bewaren op een koele, droge plaats.


Producten bestellen

Contact  | Bestellen |  Disclaimer  |  Privacy  |  Feedback Home


© Copyright 2005/2011 Joliefit    All Rights Reserved.    Powered by: Herbal Webdesign